Nachtblindheid

Ben ik nachtblind?

Herkenbaar?

Heb ik last van nachtblindheid? Veel mensen hebben bij schemer en ’s nachts last van slecht zicht, meestal  in het verkeer. De koplampen van tegenliggers verblinden, de wegmarkeringen zijn minder goed zichtbaar en de afstanden zijn lastiger in te schatten. Erg vervelend, want het maakt het autorijden in de schemer en ’s nachts extra vermoeiend.

Herkenbaar? 

Oorzaak nachtblindheid

Echt nachtblind zijn is zeldzaam. Meestal is dit het gevolg van een oogziekte of erfelijkheid. Als we het hebben over nachtblindheid, bedoelen we dat je niet goed kunt zien in het schemerdonker of ’s nachts. Dit is veelvoorkomend en normaal. Je ziet eenmaal in het donker minder goed dan overdag.

De oorzaak ligt in het groter worden van de pupil. Hierdoor neemt de scherpte en het contrast af.Er is een oplossing, en dit is niet een bril met gele glazen.

Tilroe Optiek Opticien Vlissingen Big Vision for All rodenstock

Oplossing nachtblindheid

Met de DNEye Scanner van Rodenstock wordt met een onschadelijke lichtstraal het oog gescand. Er wordt niet één meting gedaan, maar er worden razendsnel 1500 metingen verricht. Alle onderdelen die een rol spelen in de sterkte worden afzonderlijk gemeten.

Bij deze nauwkeurige meting worden zelfs de kleinste afwijkingen in de ogen vastgesteld. Terwijl andere oogmetingen enkel basisafwijkingen meten, kunnen we met deze scanner ook een verminderd contrastzicht overdag en ’s nachts gemeten. De pupilgrootte wordt ook gemeten, evenals de verandering in het contrast in het schemer.

Brillenglazen met zeer hoge nauwkeurigheid

De scanner meet het verschil tussen de oogafwijking ’s nachts, tijdens schemer en overdag. Doordat de pupilgrootte verandert in het donker, kan ook de sterkte wat veranderen.

Dit wordt ervaren als nachtblindheid. De DNEye scanner laat zien hoe je oogafwijking overdag, bij schemer én ’s avonds is, en welke brillenglazen u nodig hebt om op elk moment van de dag optimaal te zien. 

Dankzij de scanner worden de brillenglazen berekend en gemaakt volgens de specificaties van uw oog. Daardoor geven deze zowel overdag als ’s nachts scherp en contrastrijk zicht. 

Dus een tweede bril met gele glazen is overbodig. Als u uw normale bril met Exact– of Norm-glazen draagt, ziet u het meest optimaal.

Psst..! Heb je onze actie al gezien?

Krijg je 2e paar glazen cadeau !

https://optiekdepreter.be/actie/